![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Trdelníky](/img/clanky/52f7319ca8f3a466a4eab6eb15563e89/trdelniky.jpg)
Trdelníky
Ingredience
- polohrubá mouka: 350 g
- sušené droždí: 1 KL
- cukr moučka: 100 g
- máslo: 70 g
- mléko: 100 ml
- vejce: 2 ks
- slunečnicový olej: 1 PL
- mleté vlašské ořechy: 100 g
- skořice: 1 KL
- špetka soli
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Trdelníky - recept
Droždí necháme rozpustit v teplém (nikoli horkém) mléce a necháme ho 10 minut přikryté čistou utěrkou. Máslo rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Žloutky smícháme s polovinou cukru a přimícháme je k máslu. Do směsi přidáme také mléko s droždím a za stálého míchání postupně přisypáváme i prosátou mouku smíchanou se špetkou soli. Zpracované těsto necháme 30 minut přikryté utěrkou na teplém místě. Smícháme ořechy, druhou polovinu cukru a skořici.
Z těsta na trdelníky ukrajujeme menší kousky, které rozválíme rukama na delší "hady" tloušťky asi 1,5 cm. Ty namotáme na cukrářské trubičky, potřeme rozšlehanými bílky, posypeme oříškovou směsí a upečeme při teplotě 180 °C asi 25 - 30 minut.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.