Hrachová kaše s uzeným masem
Ingredience
- loupaný hrách: 150 g
- uzené maso: 150 g
- česnek - stroužky: 1 ks
- cibule: 1 ks
- 30g máslo: 4
- hladká mouka: 1 PL
- sůl
- pepř
- majoránka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hrachová kaše s uzeným masem - recept
Cibuli nakrájíme na jemno a na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Česnek utřeme se solí. Hrách důkladně propláchneme pod tekoucí horkou vodou a dáme vařit. Až bude hrách zcela uvařený, rozmixujeme jej na hladkou kaši, případně dle potřeby naředíme vodou a zahustíme moukou a zlehka znovu provaříme. Dochutíme česnekem, pepřem, solí i majoránkou a přidáme osmaženou cibuli. Dva plátky uzeného masa opečeme z obou stran a podáváme s hrachovou kaší.
Hrachová kaše s uzeným masem se může podávat s čerstvým chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.