Kuřecí stehenní řízky
Ingredience
- kuřecí stehenní řízky: 300 g
- vejce: 1 ks
- strouhanka - hrnek: 1 ks
- hladká mouka - hrnek: 1 ks
- sůl
- pepř
- olej na smažení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí stehenní řízky - recept
Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, naklepeme přes potravinovou folii tak, aby byly všude stejně vysoké, osolíme a opepříme z obou stran.
Nejprve maso obalíme v hladké mouce, poté v mírně osoleném rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Chceme-li tlustší křupavý obal, opakujeme obalování ještě jednou, ale vynecháme mouku.
Na pánvi rozehřejeme silnější vrstvu oleje a kuřecí stehenní řízky na něm z obou stran osmažíme dozlatova. Odložíme na papírovou utěrku, která vysaje přebytečný tuk.
Kuřecí stehenní řízky podáváme s vařenými bramborami, bramborovým salátem nebo s hranolky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.