Bylinková marináda na vepřové maso
Ingredience
- olej: 150 ml
- citronová šťáva: 1 PL
- oregano: 1 KL
- rozmarýn: 1 KL
- tymián: 1 KL
- stroužky česneku: 2 ks
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bylinková marináda na vepřové maso – recept
Množství oleje přizpůsobíme podle množství masa. Bylinky smícháme s čerstvou citronovou šťávou, nadrobno nakrájeným česnekem, solí a pepřem, zalijeme olejem a promícháme. Marinádou potřeme omyté a osušené maso po celé ploše a marinujeme ideálně přes noc.
Marináda na vepřové maso do masa krásně vtáhne chuť. Pro ještě intenzivnější chuť můžeme bylinky naložit do oleje i několik dní předem. Marinádu můžeme obměnit i použitím nasekané petrželové nati a pažitky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.