Zelené fazolové lusky na smetaně
Ingredience
- zelené fazolky: 400 g
- cibule: 1 ks
- smetana: : {200 ml}
- ocet
- sůl
- pepř
- třtinový cukr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Nejdříve si zelené fazolky očistíme od tvrdých konců a uvaříme ve slané vodě. Vaříme je téměř doměkka (asi 8 minut), poté je slijeme, ale vývar si ponecháme. Na rozpálené pánvi opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme fazolky a chvíli opékáme. Podlijeme trochou vývaru z fazolek, přidáme smetanu a necháme mírně zredukovat. Dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem.
Zelené fazolové lusky na smetaně se podávají s vařeným bramborem a vařeným vejcem.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Vyválené těsto potřeme rajčatovým pyré, posypeme nadrobno nakrájenou bazalkou, poklademe plátky šunky a sýra. Těsto stočíme a vytvoříme roládu. Roládu rozkrájíme na přibližně 4-centimetrové kousky a dáme je na…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Nejlepší je pozice na boku
Bohužel, bez videa se cviky nedají správně cvičit.
velmi dobře napsáno , moc mi to pomohlo, děkuji
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Krabí neboli surumi tyčinky pokrájíme na menší kousky, celer slijeme a propláchneme, jablko zbavíme jádřinců, a…
Borůvky si očistíme a vložíme do hrnce, kam ihned přilijeme citrónovou šťávu. Borůvky krátce povaříme a až směs…
Nejprve si smíchejte sypké ingredience, tedy mandlovou mouku, koření, sůl a prášek do pečiva. Poté si vyšlehejte…
Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm orestujeme. Přidáme cukr…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.