Strouhané tvarohové řezy
Ingredience
- Těsto:
- hladká mouka: 450 g
- prášek do pečiva: 0.5 ks
- moučkový cukr: 50 g
- vanilkový cukr: 1 PL
- máslo: 250 g
- žloutek: 1 ks
- kakao: 4 PL
- perníkové koření: 1 PL
- Náplň:
- tvaroh: 750 g
- žloutky: 3 ks
- bílky: 4 ks (jeden si schováme z přípravy těsta)
- moučkový cukr: 100 g
- vanilkový cukr: 1 ks
- bramborový škrob: 1 KL
- kůra z 1 bio citrónu
- rum: 1 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Strouhané tvarohové řezy – recept
Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva, perníkovým kořením, kakaem a oběma cukry. Přidáme žloutek, změklé máslo a rukama vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici alespoň 30 minut.
Tvarohová náplň: Žloutky a oba cukry utřeme do hladké pěny, přidáme tvaroh, rum, citrónovou kůru a bramborový škrob. Vše důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do tvarohové náplně.
Plech si vyložíme pečicím papírem a nastrouháme na něj tři čtvrtiny připraveného těsta. Vrstvu těsta potřeme rovnoměrně tvarohovou náplní a navrch nastrouháme zbytek těsta.
Strouhané tvarohové řezy pečeme na 170 °C asi 40 – 50 minut.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.