Losos s bylinkovou krustou
Ingredience
- filety z lososa: 2 ks
- toustový chléb - plátky: 1 ks
- petrželka: 1 PL
- bazalka: 1 PL
- šalvěj - lístky: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- dijonská hořčice: 1 KL
- olivový olej: 2 PL
- parmazán dle chuti
- kůra z citronu dle chuti
- mořská sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Losos s bylinkovou krustou – recept
Toustový chléb, bylinky, česnek a citronovou kůru smícháme a rozmixujeme na jemno. Pokud chceme pokrm trochu vylepšit, přidáme do směsi ještě lžíci strouhaného parmazánu.
Lososa opepříme, osolíme a z vrchní strany potřeme dijonskou hořčicí. Takto připravené plátky lososa položíme na plech s pečícím papírem. Jednotlivé porce lososa vždy zakápneme trochou olivového oleje a následně na něj navrstvíme část připravené bylinkové strouhanky. Směs na rybu důkladně přimáčkneme a pokapeme zbytkem oleje. Vše pečeme v troubě na 180 °C asi 15 minut tak, aby byl losos uvnitř šťavnatý a krusta křupavá.
Lososa s bylinkovou krustou podáváme s bramborami nebo zeleninovým salátem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.