Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Květákové pyré Přílohy
15. 05. 2018 Přečteno: 10792x

Květákové pyré

Ingredience
- +
  • malý květák: 1 ks
  • zeleninový vývar: 800 ml
  • strouhaný parmezán: 1 PL
  • smetana ke šlehání: 2 PL
  • máslo: 1 PL
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý tymián

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Květákové pyré - recept

Květák rozdělíme na růžičky a odstraníme tvrdé košťály. Růžičky květáku vložíme do vroucího zeleninového vývaru a vaříme doměkka asi 10 - 15 minut. Květák slijeme, ale vývar nevyléváme.

Horký květák společně s máslem a smetanou rozmixujeme tyčovým mixérem nebo rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Přidáme zeleninový vývar podle požadované konzistence, dochutíme solí a pepřem a nakonec vmícháme do pyré parmezán a trochu čerstvého tymiánu.

Květákové pyré se hodí jako příloha k masu i rybě.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 9 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

krupicove-flameri.jpg Přílohy

Krupicové flameri

Polovinu mléka zahřejeme v nepřilnavém rendlíku, rozpustíme v něm máslo a cukr. Přidáme citrónovou kůru a po lžičkách za stálého míchání přidáváme krupici. Přimícháme druhou polovinu mléka, necháme zhoustnout…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Kachní prsa na medu

Hlavní jídla: Kachní prsa na medu

Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži nakrojíme do mřížky. Dáváme pozor, aby byla naříznutá jen kůže, nikoli maso.…

Grilovaný ananas

Dezerty: Grilovaný ananas

Ananas okrájíme a dužinu nakrájíme na stejně silné plátky (asi 1 cm). Smícháme cukr a skořici na plátky ananasu v…

Bílková poleva

Vánoční cukroví: Bílková poleva

Moučkový cukr prosejeme přes jemné sítko a smícháme s cukrem, citronovou šťávou a škrobem. Vše mícháme metličkou…

Marinovaná kuřecí křidýlka

Hlavní jídla: Marinovaná kuřecí křidýlka

Křídla omyjeme a osušíme. Rozmixujeme česnek, šalotku, zázvor, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku, limetkovou…