Květákové pyré
Ingredience
- malý květák: 1 ks
- zeleninový vývar: 800 ml
- strouhaný parmezán: 1 PL
- smetana ke šlehání: 2 PL
- máslo: 1 PL
- sůl
- pepř
- čerstvý tymián
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Květákové pyré - recept
Květák rozdělíme na růžičky a odstraníme tvrdé košťály. Růžičky květáku vložíme do vroucího zeleninového vývaru a vaříme doměkka asi 10 - 15 minut. Květák slijeme, ale vývar nevyléváme.
Horký květák společně s máslem a smetanou rozmixujeme tyčovým mixérem nebo rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Přidáme zeleninový vývar podle požadované konzistence, dochutíme solí a pepřem a nakonec vmícháme do pyré parmezán a trochu čerstvého tymiánu.
Květákové pyré se hodí jako příloha k masu i rybě.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.