Jelení medailonky
Ingredience
- medailonky z jelení svíčkové: 2 porce
- olivový olej: 1 PL
- jalovec: 2 ks
- čerstvý rozmarýn: 1 PL
- hrubozrnná sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jelení medailonky - recept
Medailonky z jelení svíčkové potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme rozdrceným jalovcem a ovážeme kuchyňským provázkem, aby medailonky držely tvar. Pod provázek zastrčíme jehličky rozmarýnu.
V pánvi rozehřejeme malé množství oleje (pánev můžeme pouze vymazat) a medailonky na něm orestujeme asi 4 minuty z každé strany. Zabalíme do alobalu a necháme "dojít" asi 5 minut.
Jelení medailonky podáváme s bramborami nebo grilovanou zeleninou, hodí se k nim i houby.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.