Pico de Gallo
Ingredience
- chilli paprička: 2 kusy
- menší červená cibule: 1 kus
- čerstvý a nasekaný koriandr: 1 hrst
- zralá rajčata: 2 kusy
- limetka: 1 kus
- paprika (ideálně zelená): 1 kus
- česnekový stroužek: 1 kus
- mletý pepř: 1 špetka
- olivový olej (kvalitní): 2 lžičky
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pico de Gallo - recept
Rajčata si omyjte a poté nakrájejte na drobnější kostičky. Totéž udělejte i s chilli papričkami a se zelenou paprikou (nezapomeňte očistit od semínek). Zeleninu vložte do hlubší mísy a přidejte k ní i jemně nasekanou červenou cibuli, česnekový stroužek a čerstvý koriandr. Na závěr vše zakápněte šťávou z limetky, opepřete, přelijte trochou olivového oleje, dosolte dle potřeby a řádně promíchejte vařečkou. Salát Pico de Gallo podávejte vychlazený a uleželý buď s nachos nebo třeba s těstovinami. Dobrou chuť!
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.