Pečené jelito se zelím
Ingredience
- jelita: 2 ks
- sádla: 1 KL
- kysané zelí: 200 g
- hladká mouka: 1 PL
- menší cibule: 1 ks
- cukr krupice
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečené jelito se zelím - recept
Jelita propícháme na několika místech špičatou špejlí nebo vidličkou, dáme do pekáčku vymazaného trochou sádla, přilijeme malé množství vody (jen aby se jelita nepřipalovala) a pečeme zakryté při 150 °C asi 25 minut. Pekáček odkryjeme, zvýšíme teplotu na 200 °C a opečeme pár minut dozlatova.
Než se pečené jelito dodělá, připravíme si zelí. Na sádle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a při nízké teplotě umícháme jíšku. Přidáme zelí i s nálevem a podle potřeby podlijeme trochou vody. Dusíme asi 15 minut, podle chuti osolíme, osladíme a podusíme ještě asi 5 minut doměkka.
Pečené jelito se zelím můžeme doplnit vařenými bramborami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.