Alsaský cibulový koláč
Ingredience
- hladká mouka: 250 g
- vlažná voda: 125 ml
- sušené droždí: 0.25 sáčku
- máslo: 1 KL
- špetka soli
- Na oblohu:
- Créme fraiche: 4 PL
- bílá cibule: 1 ks
- červená cibule: 1 ks
- pancetta (slanina): 50 g
- máslo: 1 PL
- sůl
- pepř
- pažitka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Alsaský cibulový koláč - recept
Mouku smícháme se solí, přidáme sušené droždí, vodu, změklé máslo a rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout asi 40 minut. Těsto na alsaský cibulový koláč vyválíme na pomoučené desce na tenkou placku a dáme na plech vyložený pečicím papírem.
Cibuli nakrájíme na velmi tenká kolečka a na pánvi s rozehřátým máslem ji necháme změknout. Těsto potřeme Créme fraiche, poklademe cibulí, na malé kostičky nakrájenou slaninou, lehce osolíme a opepříme.
Alsaský cibulový koláč pečeme na 220 °C asi 25 minut, až okraje těsta zezlátnou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.