Vegetariánská nádivka s kopřivami
Ingredience
- starší rohlíky : 4 ks
- mléko: 200 ml
- jarní kopřivy (čerstvé) cca : 2 hrsti
- nasekaná pažitka (čerstvá) : 1 hrst
- sůl a mletý pepř dle chuti
- mletý muškátový oříšek dle chuti (špetka)
- rozpuštěné máslo cca : 30 g
- vajíčka: 2 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Recept na vegetariánskou nádivku s kopřivami
Začněte tím, že si rohlíky nakrájíte na menší kostky a přesypete je do mísy. Pak je přelijte vlažným mlékem a rozpuštěným máslem. Vše řádné promíchejte. Dále vsypte i spařenou a nasekanou kopřivu, pažitku, vložte dva vaječné žloutky (bílky ponechte na potom) a také okořeňte solí, mletým pepřem a muškátovým oříškem dle chuti. Nyní si v jiné míse vyšlehejte do tuhého sněhu vaječné bílky – bílkový sníh pak pomalu zamíchejte do rohlíkové směsi. Těsto na nádivku následně vyklopte na plech s pečícím papírem, dobře rozprostřete a pečte ve vyhřáté troubě asi 30 až 40 minut na 180 °C (nebo dle zvyklostí). Hotovou vegetariánskou nádivku podávejte buď samotnou nebo s vařeným bramborem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.