Nádivka s medvědím česnekem
Ingredience
- rohlíky (ideálně den staré): 4 ks
- mléko: 150 ml
- vejce: 2 ks
- máslo: 100 g
- medvědí česnek - hrst: 3 ks
- sůl
- pepř
- muškátový květ
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Nádivka s medvědím česnekem – recept
Troubu rozpálíme na 180 °C. Rohlíky nakrájíme na kostičky a vložíme na 10 minut nasucho na plech do trouby. Oddělíme menší část másla na vymazání formy a zbytek rozpustíme v rendlíku.
Oddělíme od sebe žloutky a bílky. Rozetřeme žloutky s rozpuštěným máslem a přidáme mléko. Směs osolíme a opepříme, přidáme špetku muškátového květu. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Nakrájíme najemno medvědí česnek.
Do mísy vložíme rohlíkové kostičky, nakrájený medvědí česnek, zalijeme připravenou směsí, vše důkladně zpracujeme. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně ho vmícháme do směsi.
Nádivku dáme do pekáče vymazaného máslem a pečeme v troubě dozlatova asi 30 minut. Nádivka s medvědím česnekem se hodí jako příloha k pečenému kuřeti.
TIP: Část medvědího česneku je možné nahradit mladými kopřivami. Ty je třeba před krájením spařit, aby nepálily.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.