Jarní nádivka s medvědím česnekem
Ingredience
- rohlíky (ideálně den staré): 4 ks
- medvědí česnek - hrst: 2 ks
- mléko: 100 ml
- vejce: 3 ks
- cibule: 1 ks
- uzené maso: 200 g
- slanina: 50 g
- baby špenát - hrst: 1 ks
- vejce natvrdo: 1 ks
- kypřící prášek: 1 KL
- máslo
- sůl
- pepř
- muškátový květ
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jarní nádivka s medvědím česnekem – recept
Rohlíky nakrájíme na malé kostky a ve větší míse je zalejeme vlažným mlékem. Nakrájíme cibuli, uzené maso a slaninu. Rozehřejeme pánev a suroviny orestujeme. K rohlíkům přidáme pokrájené vejce natvrdo, nasekaný medvědí česnek, špenát a vychladlé uzeniny.
Syrové žloutky rozšleháme, osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem a přímícháme kypřící prášek. Směs důkladně rukama promícháme s ostatními surovinami. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zapracujeme do nádivky.
Zapékací mísu vymažeme máslem a naneneseme do ní nádivkou směs. Pečeme na 180 °C asi 40 minut.
Jarní nádivku s medvědím česnekem podáváme jako přílohu k pečenému masu, chutná je ale i zastudena.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.