Středomořský petrželový salát
Ingredience
- 1 svazek kadeřavé petrželky (cca 170 g)
- 1 svazek koriandru (cca 115 g)
- 1 svazek jarní cibulky (cca 140 g)
- čtvrtka velké červené cibule (jemně nasekaná)
- 1 velké zralé avokádo
- 1 velká salátová okurka
- 6 ks malých až středně velkých zralých rajčat
- 3 PL citronové šťávy
- mořská nebo himalájská sůl podle chuti
- půl hrnku rozinek bez oleje/cukru
- čtvrt hrnku konopných semínek
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Středomořský petrželový salát – recept
Nejprve omyjte i osušte petržel, koriandr a jarní cibulku. Tyto ingredience pak nasekejte nadrobno. Následně oloupejte červenou cibuli a pokrájejte ji na kostičky – stejně tak očištěnou dužinu avokáda, rajčata a okurku. Veškerou zeleninu s bylinkami pak dejte do velké mísy a přidejte sůl, rozinky, konopná semínka i citronovou šťávu. Vše důkladně promíchejte, aby se suroviny dobře propojily. Před podáváním je vhodné nechat salát odležet aspoň půl hodiny při pokojové teplotě. Dobrou chuť!
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.