![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Středomořský petrželový salát](/img/clanky/1881306bc2bddaac222f258fa49fce96/salát koriandr petržel.jpg)
Středomořský petrželový salát
Ingredience
- 1 svazek kadeřavé petrželky (cca 170 g)
- 1 svazek koriandru (cca 115 g)
- 1 svazek jarní cibulky (cca 140 g)
- čtvrtka velké červené cibule (jemně nasekaná)
- 1 velké zralé avokádo
- 1 velká salátová okurka
- 6 ks malých až středně velkých zralých rajčat
- 3 PL citronové šťávy
- mořská nebo himalájská sůl podle chuti
- půl hrnku rozinek bez oleje/cukru
- čtvrt hrnku konopných semínek
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Středomořský petrželový salát – recept
Nejprve omyjte i osušte petržel, koriandr a jarní cibulku. Tyto ingredience pak nasekejte nadrobno. Následně oloupejte červenou cibuli a pokrájejte ji na kostičky – stejně tak očištěnou dužinu avokáda, rajčata a okurku. Veškerou zeleninu s bylinkami pak dejte do velké mísy a přidejte sůl, rozinky, konopná semínka i citronovou šťávu. Vše důkladně promíchejte, aby se suroviny dobře propojily. Před podáváním je vhodné nechat salát odležet aspoň půl hodiny při pokojové teplotě. Dobrou chuť!
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.