Lilkový salát
Ingredience
- střední lilek: 2 ks
- stroužky česneku: 3 ks
- jarní cibulka: 2 ks
- sójová omáčka: 1 PL
- olivový olej: 2 PL
- sezamová semínka: 1 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Lilkový salát - recept
Lilky i se slupkou nakrájíme na proužky a z obou stran osolíme. Necháme asi 20 minut "vypotit", opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Lilky potřeme olivovým olejem a z obou stran je opečeme na rozehřátém grilu nebo na grilovací pánvi. Smícháme zbytek oleje, prolisovaný česnek, sójovou omáčku a sezamová semínka. Promícháme lilky, nadrobno nakrájenou jarní cibulku a připravenou zálivku.
Lilkový salát můžeme podávat teplý i studený. Hodí se např. ke grilovanému masu nebo jako lehký dietní oběd.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.