Lilková polévka
Ingredience
- lilek: 1 ks
- olivový olej: 2 PL
- česnek - stroužky: 1 ks
- menší cibule: 1 ks
- rajčata: 150 g
- parmazánu: 2 PL
- čerstvá bazalka
- mořská sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Lilková polévka – recept
Troubu předehřejeme na 220 °C a připravíme si lilky. Odřízneme jim stopku a podélně je rozkrojíme na půlky. Na každé polovině vytvoříme ostrým nožem hluboké řezy, ovšem bez narušení slupky. Pokapeme olejem a dáme péct na 30 minut.
Ve velkém hrnci si rozehřejeme olej, orestujeme na něm najemno nakrájenou cibulku. Jakmile zesklovatí, přidáme asi na minutu nakrájený česnek. Přidáme dužiu z lilku (bez slupky), nakrájená rajčata, vodu (aby bylo vše ponořené), osolíme a vaříme při mírné teplotě asi 20 minut. Až je lilková polévka hotová, přidáme čerstvou bazalku a polévku rozmixujeme ponorným mixérem.
Lilková polévka se dá zjemnit přidáním pár lžic smetany.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.