![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Lilková polévka](/img/clanky/eaa411aa95cf78318f1e9e1807c4aaae/lilkova-polevka.jpg)
Lilková polévka
Ingredience
- lilek: 1 ks
- olivový olej: 2 PL
- česnek - stroužky: 1 ks
- menší cibule: 1 ks
- rajčata: 150 g
- parmazánu: 2 PL
- čerstvá bazalka
- mořská sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Lilková polévka – recept
Troubu předehřejeme na 220 °C a připravíme si lilky. Odřízneme jim stopku a podélně je rozkrojíme na půlky. Na každé polovině vytvoříme ostrým nožem hluboké řezy, ovšem bez narušení slupky. Pokapeme olejem a dáme péct na 30 minut.
Ve velkém hrnci si rozehřejeme olej, orestujeme na něm najemno nakrájenou cibulku. Jakmile zesklovatí, přidáme asi na minutu nakrájený česnek. Přidáme dužiu z lilku (bez slupky), nakrájená rajčata, vodu (aby bylo vše ponořené), osolíme a vaříme při mírné teplotě asi 20 minut. Až je lilková polévka hotová, přidáme čerstvou bazalku a polévku rozmixujeme ponorným mixérem.
Lilková polévka se dá zjemnit přidáním pár lžic smetany.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.