Pečená kořenová zelenina
Ingredience
- petržel: 3 ks
- mrkev: 2 ks
- celer: 1 ks
- červená cibule: 1 ks
- olivový olej: 2 PL
- rozmarýn - snítka: {1}
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečená kořenová zelenina – recept
Petržel, mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na středně velké kousky, oloupanou cibuli na čtvrtky. Rozehřejeme troubu na 210 - 220 °C. Vezmeme si zapékací mísu a dáme do ní všechnu zeleninu, zalijeme olivovým olejem, osolíme a přidáme snítky rozmarýnu. Vše promícháme a pečeme 40 - 45 minut. Pečená kořenová zelenina musí být při podávání zlatavá a šťavnatá.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.