Domácí celerový džus
Ingredience
- celer řapíkatý: 2 ks
- pomeranč: 1 ks
- zelené jablko: 2 ks
- zázvor
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí celerový džus – recept
Celer zbavíme konců a oloupeme, jablka zbavíme jadřinců, pomeranč slupek. Množství zázvoru zvolíme podle chuti a oškrábeme ho obrácenou stranou kávové lžičky, abychom přišli o co nejmenší část kořene. Vše rozmixujeme v mixéru a podle potřeby naředíme vodou na požadovanou konzistenci. Pokud nám vadí rozmixované kousky, džus přecedíme. Místo mixéru také můžeme dát celer a ovoce do odšťavňovače.
Pokud chceme udělat domácí celerový džus z bulvy celeru, vyměníme pomeranč za 2 oloupané mrkve.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.