Bramborový salát s jablky
Ingredience
- brambory typu A: 5 ks
- jablka: 1 ks
- vejce: 2 ks
- sterilované okurky: 3 ks
- sterilovaná kukuřice: 2 PL
- malá cibule: 1 ks
- dijonská hořčice: 1 KL
- majonéza: 100 g
- citron
- pažitka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bramborový salát s jablky - recept
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Jablko zbavené jadřince nakrájíme na plátky nebo kostičky a smícháme s trochou citronové šťávy, aby nezhnědlo. Okurky, cibuli a pažitku nakrájíme nadrobno, kukuřici zbavíme nálevu a všechny ingredience smícháme dohromady. Podle chuti osolíme a opepříme.
Bramborový salát s jablky chutná nejlépe vychlazený a odleželý do druhého dne.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.