Makrela na grilu v alobalu
Ingredience
- čerstvé makrely: 2 ks
- cibule: 1 ks
- rajčata: 2 ks
- česnek - stroužky: 4 ks
- čerstvý fenykl: 2 ks
- citron: 1 ks
- olivový olej
- petrželka
- sladká paprika
- pepř
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Makrela na grilu v alobalu – recept
Čerstvou makrelu očistíme, vykucháme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, můžeme přidat také oblíbené koření na ryby. Z alobalu si připravíme obdélníky dost velké na zabalení makrel. Cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka, fenykl na proužky a poklademe jimi alobal potřený olivovým olejeml. Na zeleninu položíme makrelu a posypeme ji plátky česneku. Vše zakápneme olivovým olejem a důkladně zabalíme. Připravené balíčky pokládáme na rozpálený gril a pečeme zhruba 20 minut. Makrela na grilu je výborná s čerstvým pečivem a zeleninou. Podáváme ji ideálně v alobalu tak, abychom si mohli vychutnat všechnu šťávu, která se z makrely během grilování uvolní. Před podáváním poklademe plátky citronu a posypeme čerstvou petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.