Srnčí ragú na víně
Ingredience
- srnčí přední (bez kosti): 600 g
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer): 200 g
- cibule: 1 ks
- rajčatový protlak: 40 g
- švestková povidla: 40 g
- kvalitní suché červené víno: 200 ml
- česnek – stroužek: 1 ks
- olej nebo sádlo
- sůl
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
- tymián
- čerstvá šťáva z citronu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Srnčí ragú na víně – recept
Na oleji/sádle v hrnci lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, vše chvíli restujeme. Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky a přidáme do hrnce k zelenině. Osolíme maso a restujeme ho, dokud se ze všech stran nezatáhne. Přidáme rajčatový protlak, celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián a vše zalijeme vínem.
Podle potřeby podléváme maso horkou vodou a dusíme ho za občasného míchání do změknutí asi 90 minut. Když je maso skoro měkké, dochutíme srnčí ragú povidly, citronovou šťávou a česnekem, případně ještě i solí a pepřem.
Srnčí ragú necháme chvíli odležet a podáváme s knedlíkem nebo rozpečeným chlebem.
Tip: Místo podlévání vodou, můžeme použít vývar.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.