Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Srnčí ragú na víně Hlavní jídla
19. 04. 2018 Přečteno: 7068x

Srnčí ragú na víně

Ingredience
- +
  • srnčí přední (bez kosti): 600 g
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer): 200 g
  • cibule: 1 ks
  • rajčatový protlak: 40 g
  • švestková povidla: 40 g
  • kvalitní suché červené víno: 200 ml
  • česnek – stroužek: 1 ks
  • olej nebo sádlo
  • sůl
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • tymián
  • čerstvá šťáva z citronu

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Srnčí ragú na víně – recept

Na oleji/sádle v hrnci lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, vše chvíli restujeme. Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky a přidáme do hrnce k zelenině. Osolíme maso a restujeme ho, dokud se ze všech stran nezatáhne. Přidáme rajčatový protlak, celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián a vše zalijeme vínem.

Podle potřeby podléváme maso horkou vodou a dusíme ho za občasného míchání do změknutí asi 90 minut. Když je maso skoro měkké, dochutíme srnčí ragú povidly, citronovou šťávou a česnekem, případně ještě i solí a pepřem.

Srnčí ragú necháme chvíli odležet a podáváme s knedlíkem nebo rozpečeným chlebem.

Tip: Místo podlévání vodou, můžeme použít vývar.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

zeleninove-ragu.jpg Hlavní jídla

Zeleninové ragú

Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme 20 minut "vypotit". V cedníku ho omyjeme a necháme okapat. Cuketu, papriky a cibuli nakrájíme také na kostičky, rajčata na menší kousky a česnek prolisujeme.  Na…

Tip na recept

Kuře teriyaki

Kuře teriyaki

Smícháme rýžové víno, zázvor, třtinový cukr, pár kapek sezamového oleje a přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky. Necháme asi hodinu marinovat. Na velké pánvi rozehřejeme arašídový olej, naběračkou přeneseme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Tartiflette

Hlavní jídla: Tartiflette

Brambory oloupeme, nastrouháme na silnější plátky a uvaříme v osolené vodě doměkka asi 8 - 10 minut. Cibuli…

Zázvorové sušenky

Dezerty: Zázvorové sušenky

Všechny suroviny promícháme a spojíme v jedno těsto, které by mělo mít konzistenci asi jako linecké těsto.…

Plněná sekaná s vejcem

Hlavní jídla: Plněná sekaná s vejcem

Polovinu vajec uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a necháme asi 15 minut…