Zeleninový salát s kuřecím masem
Ingredience
- kuřecí prsa: 250 g
- směs salátů (ledový, polníček, rukola,...): 100 g
- cherry rajčata: 8 ks
- papriky: 2 ks
- salátová okurka: 1 ks
- avokádo: 1 ks
- citrónová šťáva: 1 PL
- olivový olej
- sůl
- bílý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zeleninový salát s kuřecím masem – recept
Kuřecí maso nakrájíme, na grilovací pánvi s olejem maso orestujeme, dokud není propečené. Osolíme a opepříme.
Avokádo oloupeme, zbavíme ho pecky, nakrájíme a zakápneme citrónovou šťávou, aby nezhnědlo. Nakrájíme také papriku, rajče a okurku. Zeleninu dáme do mísy, ochutíme pepřem, solí, olivovým olejem a promícháme.
Před podáváním si připravíme listový salát, který důkladně omyjeme a necháme okapat. Následně jej můžeme natrhat na jednotlivé listy, které ochutíme sladkokyselým nálevem ze salátu. Pak jej rozložíme na dno talířů, na kterém budeme zeleninový salát s kuřecím masem servírovat. Ideální přílohou je opečená bageta.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.