Hovězí jazyk s křenovou omáčkou
Ingredience
- hovězí jazyk: 400 g
- bobkový list: 1 ks
- cibule: 1 ks
- celý pepř: 4 ks
- masový vývar: 300 ml
- hladká mouka: 1 PL
- strouhaný křen: 3 PL
- zakysaná smetana: 100 ml
- nasekané mandle: 2 PL
- ocet: 1 PL
- olej: 2 PL
- sůl
- cukr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hovězí jazyk s křenovou omáčkou – recept
Hovězí jazyk dáme vařit do vody, přidáme sůl, cibuli, bobkový list a další koření. Poté uvařený jazyk opláchneme pod studenou vodou a oloupeme. Z oleje a mouky uděláme jíšku, vlijeme masový vývar, přidáme sůl, ocet, nasekané mandle a zakysanou smetanu. Krátce povaříme. Na závěr přidáme do omáčky nastrouhaný křen a prohřejeme. Dosladíme cukrem dle chuti. Hovězí jazyk nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji a vložíme do křenové omáčky. Hovězí jazyk s křenovou omáčkou můžeme podávat s houskovým knedlíkem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.