Trhané vepřové maso
Ingredience
- vepřové maso (ramínko, plec nebo krkovice): 500 g
- česnek - stroužky: 2 ks
- rozmarýn - snítky: 1 ks
- tymián - snítky: 1 ks
- bobkový list: 1 ks
- sůl
- pepř
- chilli
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Trhané vepřové maso - recept
Vepřové maso naložíme do oleje, který jsme smíchali s nadrobno nakrájeným rozmarýnem a tymiánem, prolisovaným česnekem a bobkovým listem. Necháme marinovat alespoň 4 hodiny, nejlépe však do druhého dne. Troubu rozehřejeme na 220 °C, maso pečeme odkryté 30 minut, poté stáhneme teplotu na 130 °C, maso přikryjeme nebo zabalíme do alobalu a pečeme 5 - 6 hodin. Necháme 10 minut odpočinout a ještě horké maso natrháme pomocí dvou vidliček.
Trhané maso můžeme plnit do rozpůlených bulek na hamburgery nebo ciabatty a doplnit o čerstvou zeleninu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.