Indická pakora
Ingredience
- cibule: 1 ks
- střední brambory: 3 ks
- hladká mouka: 100 g
- čerstvý koriandr: 1 PL
- sůl: 1 KL
- sušený zázvor: 1 KL
- římský kmín: 1 KL
- kurkuma: 1 KL
- garam masala: 1 KL
- špetka mletého chilli
- olej na smažení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Indická pakora - recept
Brambory a cibuli nakrájíme na velmi tenké nudličky, přidáme všechny ostatní ingredience (prosátou mouku naposledy) a důkladně promícháme. V hrnci nebo woku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Do směsi přidáme asi 2 lžíce studené vody a opět promícháme, až se vytvoří husté těsto, které obalí zeleninu. Poté ihned smažíme.
Správnou teplotu oleje otestujeme tak, že do něj vhodíme kousek směsi. Pokud rychle zhnědne a ihned stoupá na hladinu, je olej připravený. Lžící vkládáme do oleje kousky směsi a pomocí děrované lžíce hotové vytahujeme. Pakoru odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk.
Indická pakora se podává s oblíbeným dipem, například s domácí chilli omáčkou.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.