Brudet
Ingredience
- ryby: 200 g
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- loupaná rajčata z konzervy: 2 ks
- petrželová nať
- bobkový list
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Brudet - recept
Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek a po minutě nakrájená rajčata, petrželovou nať, sůl, pepř a bobkový list. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a vložíme nakrájené ryby. Dusíme pozvolna asi 15 - 20 minut při nejnižší teplotě, až jsou ryby měkké, ale ještě se úplně nerozpadají. Během dušení nemícháme. Chceme-li polévku řidší, přidáme před rybami trochu zeleninového vývaru.
Brudet je typickým pokrmem chorvatské kuchyně.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.