Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bílková poleva Vánoční cukroví
13. 06. 2018 Přečteno: 4767x

Bílková poleva

Ingredience
- +
  • bílek: 1 ks
  • cukr moučka: 150 g
  • citronová šťáva: 1 KL
  • škrob bramborový: 1 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Bílková poleva – recept

Moučkový cukr prosejeme přes jemné sítko a smícháme s cukrem, citronovou šťávou a škrobem. Vše mícháme metličkou nebo metličkovým šlehačem cca 10 minut. Pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu citronové šťávy, pokud řídká, přidáme škrob.

Bílková poleva se používá na zdobení perníčků a cukroví. Naplníme s ní zdobící sáček a ihned používáme. Po nazdobení ji necháme zatuhnout.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Srnčí ragú na víně

Srnčí ragú na víně

Na oleji/sádle v hrnci lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, vše chvíli restujeme. Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky a přidáme do hrnce k…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Polévka Tom kha

Polévky: Polévka Tom kha

Kuřecí prso nakrájíme na tenké nudličky, čerstvý zázvor (asi 3 cm) na plátky a citronovou trávu na větší kusy.…

Ostružinová marmeláda

Ostatní: Ostružinová marmeláda

Ostružiny opláchneme a necháme okapat. Rozmačkáme je a propasírujeme přes síto, abychom je zbavili zrníček a…

Houbové rizoto

Hlavní jídla: Houbové rizoto

Sušené houby necháme asi půl hodiny předem namočené ve vodě, aby změkly a nasály vodu. Následně je ve stejné vodě…

Jeseter na víně

Hlavní jídla: Jeseter na víně

Jesetera omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na lžíci másla orestujeme na plátky nakrájené žampiony, zalijeme…