Candát na másle
Ingredience
- filety z candáta: 400 g
- máslo
- ančovičky: 2 ks
- domácí majonéza: 60 g
- hrubozrnná hořčice: 1 KL
- petrželka
- sůl
- pepř
- drcený kmín
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Candát na másle - recept
Candáta očistíme, na kůži několikrát nařízneme a do vzniklých otvorů vložíme na plátky nakrájené máslo. Candáta posypeme kmínem, osolíme a opepříme.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáč vyložíme pečícím papírem, na něj dáme rybu a pečeme asi 25 minut. Během pečení přelijeme candáta rozpuštěným máslem.
Nasekáme petrželku, ančovičky nakrájíme nadrobno. Do misky si dáme domácí majonézu, hořčici, petrželku, ančovičky a vše promícháme tak, aby se všechny složky propojily. Omáčku vychladíme.
Candáta na másle podáváme na listech salátu s vychlazenou omáčkou. Jako přílohu můžeme zvolit v troubě pečené brambory ve slupce, které se budou skvěle doplňovat s omáčkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.