Grilovaný candát s grilovanou zeleninou
Ingredience
- filety z candáta: 400 g
- olivový olej: 2 PL
- suché bílé víno: 4 PL
- citron: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- čerstvý rozmarýn: 1 PL
- sůl
- pepř
- Na grilovanou zeleninu:
- cuketa
- lilek
- keříčková rajčata
- papriky
- olivový olej
- sůl
- pepř
- čerstvý tymián
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Grilovaný candát s grilovanou zeleninou - recept
Omyté a osušené filety několikrát nařízneme na kůži tak, abychom neporušili maso, osolíme a opepříme. Smícháme bílé víno, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a nadrobno nakrájený rozmarýn. Do této marinády vložíme candáta a necháme 1 - 2 hodiny marinovat v lednici. Candáta osušíme, potřeme olivovým olejem a na rozehřátém grilu grilujeme z každé strany 4 - 5 minut (nejdříve kůží dolů).
Grilovaná zelenina: Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme z obou stran a necháme asi 20 minut "vypotit". Omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Cuketu nakrájíme také na kolečka, papriku na silnější proužky. Zeleninu smícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme tymián a grilujeme ze všech stran dozlatova a doměkka.
Grilovaný candát s grilovanou zeleninou je vhodný i jako součást redukční diety.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.