Ricottový koláč s mangem
Ingredience
- Na korpus:
- ovesné vločky: 100 g
- strouhaný kokos: 100 g
- máslo: 30 g
- med: 3 PL
- Na náplň:
- ricotta: 250 g
- střední mango: 1 ks
- citronová šťáva: 1 PL
- vanilkový cukr: 2 ks
- plátková želatina: 3 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Ricottový koláč s mangem - recept
Ovesné vločky rozmixujeme, smícháme se strouhaným kokosem, změklým máslem a medem. Formu na koláč vymažeme máslem a natlačíme do ní těsto na korpus tak, aby byla pokryta i "stěna" formy. Vložíme na 15 minut do trouby rozehřáté na 170 °C.
Mezitím oloupeme mango, zbavíme jej pecky a dužinu rozmixujeme. Ricottu promícháme s mangem, přidáme citronovou šťávu a vanilkový cukr. Pokud by se nám náplň zdála být málo sladká, přidáme med nebo sladidlo podle vlastního výběru. Plátkovou želatinu si rozpustíme a důkladně ji promícháme s ricottovou náplní. Nalejeme na vychladlý korpus a necháme zatuhnout v lednici.
Ricottový koláč s mangem podáváme s oblíbeným ovocem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.