![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Ricottový koláč s mangem](/img/clanky/cb2e68da3473b0dcb16d974760c5f299/ricottovy-kolac-s-mangem.jpg)
Ricottový koláč s mangem
Ingredience
- Na korpus:
- ovesné vločky: 100 g
- strouhaný kokos: 100 g
- máslo: 30 g
- med: 3 PL
- Na náplň:
- ricotta: 250 g
- střední mango: 1 ks
- citronová šťáva: 1 PL
- vanilkový cukr: 2 ks
- plátková želatina: 3 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Ricottový koláč s mangem - recept
Ovesné vločky rozmixujeme, smícháme se strouhaným kokosem, změklým máslem a medem. Formu na koláč vymažeme máslem a natlačíme do ní těsto na korpus tak, aby byla pokryta i "stěna" formy. Vložíme na 15 minut do trouby rozehřáté na 170 °C.
Mezitím oloupeme mango, zbavíme jej pecky a dužinu rozmixujeme. Ricottu promícháme s mangem, přidáme citronovou šťávu a vanilkový cukr. Pokud by se nám náplň zdála být málo sladká, přidáme med nebo sladidlo podle vlastního výběru. Plátkovou želatinu si rozpustíme a důkladně ji promícháme s ricottovou náplní. Nalejeme na vychladlý korpus a necháme zatuhnout v lednici.
Ricottový koláč s mangem podáváme s oblíbeným ovocem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.