Mangová ledová tříšť
Ingredience
- zralé mango: 1 ks
- citron: 1 ks
- třtinový cukr: 2 PL
- perlivá voda: 300 - 400 ml
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mangová ledová tříšť - recept
Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na menší kostky. Dužinu dáme do vyšší nádoby, přidáme citronovou šťávu, cukr, perlivou vodu a necháme chvíli odstát, až se začne rozpouštět cukr. Vše rozmixujeme ponorným mixérem, nalijeme do plastové nádoby a dáme do mrazáku. Po 2 hodinách směs promícháme a dále každou hodinu po dobu 2 - 3 hodin vidličkou naškrábeme.
Mangová ledová tříšť se před podáváním nechá v pokojové teplotě pár minut povolit.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.