Vepřové ledvinky na cibulce
Ingredience
- vepřové ledvinky: 400 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- masový vývar: 200 ml
- sladká paprika: 1 KL
- majoránka: 1 KL
- kmín: 1 KL
- hladka mouka: 1 KL
- olej
- sůl
- pepř
- mléko
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřové ledvinky na cibulce – recept
Důkladně omyté vepřové ledvinky nakrájíme na tenké plátky, opět důkladně propláchneme a dáme okapat. Abychom je zbavily zápachu, namočíme je nejlépe přes noc do mléka. Poté znovu opláchneme a osušíme. Cibuli nakrájenou na kostičky orestujeme na oleji, přidáme koření, ledvinky, prolisovaný česnek a podusíme ve vlastní šťávě tak dlouho, až se tekutina odpaří. Zaprášíme moukou, zalijeme horkým vývarem a dusíme asi 20 minut doměkka. Podle chuti osolíme a opepříme .
Vepřové ledvinky na cibulce podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Diskuse k receptu: 3 příspěvky.