Polévka gazpacho
Ingredience
- rajčata: 4 ks
- okurka: 1 ks
- červená cibule: 1 ks
- červená paprika: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- olivový olej: 1 PL
- vinný ocet: 1 PL
- rajčatové pyré: 2 PL
- cukr: 1 KL
- bazalka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polévka gazpacho – recept
Rajčata, okurku, cibuli a papriku očistíme a nakrájíme na menší kousky. Do mixéru dáme nakrájenou zeleninu, nasekanou bazalku, utřený nebo nastrouhaný česnek, olivový olej, vinný ocet, rajčatové pyré a cukr. Vše rozmixujeme. Nakonec polévku zředíme vodou podle požadované hustoty. Polévku gazpacho stačí už jenom dochutit solí a pepřem a můžeme podávat.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.