Zeleninové karbanátky
Ingredience
- mrkev: 2 ks
- petržel: 1 ks
- pórek: 10 cm
- květák: 1 ks
- cibule: 1 ks
- špenát - hrst: 2 ks
- vejce: 2 ks
- sůl
- pepř
- vejce a strouhanka na obalení
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zeleninové karbanátky – recept
Zeleninu kromě špenátu nakrájíme na menší kusy a uvaříme v osolené vodě, dokud není měkká. Slijeme, rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Špenát spaříme, vymačkáme z něj vodu a přidáme k zelenině. Směs osolíme, opepříme, zamícháme a případně zahustíme strouhankou. Z hmoty tvarujeme zeleninové karbanátky, které obalíme ve vajíčku a strouhance. Smažíme na olejiz obou stran do zlatova, nebo upečeme v troubě na pečicím papíru na 190 °C asi 25 minut.
Zeleninové karbanátky podáváme s vařeným bramborem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.