Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Plněné brambory se žampiony Hlavní jídla
22. 05. 2018 Přečteno: 4468x

Plněné brambory se žampiony

Ingredience
- +
  • střední brambory: 4 ks
  • žampiony: 4 ks
  • domácí slanina: 50 g
  • čedar: 2 PL
  • jarní cibulka: 2 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Plněné brambory se žampiony - recept

Brambory i se s slupkou omyjeme, osušíme a vidličkou propícháme na několika místech. Potřeme lehce olejem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 190 °C asi 45 minut. Brambory podélně rozpůlíme, vydlabeme vnitřek a vydlabané brambory osolíme a opepříme. 

Jarní cibulku rozdělíme na bílou a zelenou část a obě části nakrájíme nadrobno. Čedar nastrouháme, česnek prolisujeme, slaninu a žampiony nakrájíme na malé kousky. 

Na rozehřátém oleji orestujeme bílou část cibulky se slaninou, přidáme žampiony a společně orestujeme, až se z hub přestane odpařovat voda. Necháme chvíli vychladnout, smícháme se sýrem, česnekem a nadrobno nakrájenými kousky brambor, které jsme vydlabali. Podle chuti osolíme, opepříme a směsí naplníme brambory. 

Plněné brambory se žampiony zapečeme na 180 °C asi 15 minut a posypeme zelenou jarní cibulkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

gratinovane-brambory-s-tymianem.jpg Hlavní jídla

Gratinované brambory s tymiánem

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu nalejeme do malého hrnce a přivedeme k varu. Vmícháme máslo, lístky tymiánu a nastrouhaný parmazán. Zapékací misku vymažeme sádle. Osolené a opepřené…

Tip na recept

Jahodová přesnídávka

Jahodová přesnídávka

Jahody si očistěte, omyjte vlažnou vodou a nakrájejte na menší kusy. Ovoce pak vložte do menšího rendlíku a přiveďte k varu. Nechte dusit asi 5 až 15 minut na středním plamenu. Jahody lze také podlít vodou…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Kozoroh – Horoskop 2024

    To co je zde o kozorohu napsáno, jsou jen lži. Tohle bych spíš trestal upálením.

  • Posmrtný život: Co je po…

    Se schizofrenií nejsem v životě spokojený a štastný, žiju v neustálích obavách, ve strachu a v neduvěře k sobě...

  • Váhy – Horoskop 2024

    Dobry den, rada čtu horoskopy ale tech reklam co tam skáče neustále ,clovek se nemuze soustředit a nastvane je...

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Tolstolobik na másle

Hlavní jídla: Tolstolobik na másle

Tolstolobika naporcujeme, nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Pečeme na rozpáleném másle na pánvi z obou…

Pomazánka z pečeného masa

Pomazánky: Pomazánka z pečeného masa

Upečené maso umeleme společně s cibulí a přidáme utřený česnek. Vše osolíme, přimícháme hořčici, rozměklé máslo a…

Morkové knedlíčky do polévky

Ostatní: Morkové knedlíčky do polévky

Společně s ostatními ingrediencemi do vývaru přidáme i morkové kosti. Ještě teplý morek vydlabeme a smícháme s…

Pečená rajčata s parmezánem

Přílohy: Pečená rajčata s parmezánem

Rajčata nakrájíme na poloviny, vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme lehce potřeli olivovým…