![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Plněné brambory se žampiony](/img/clanky/27cf06b666c2e703aaa8cacd9411f06f/plnene-brambory-se-zampiony.jpg)
Plněné brambory se žampiony
Ingredience
- střední brambory: 4 ks
- žampiony: 4 ks
- domácí slanina: 50 g
- čedar: 2 PL
- jarní cibulka: 2 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Plněné brambory se žampiony - recept
Brambory i se s slupkou omyjeme, osušíme a vidličkou propícháme na několika místech. Potřeme lehce olejem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 190 °C asi 45 minut. Brambory podélně rozpůlíme, vydlabeme vnitřek a vydlabané brambory osolíme a opepříme.
Jarní cibulku rozdělíme na bílou a zelenou část a obě části nakrájíme nadrobno. Čedar nastrouháme, česnek prolisujeme, slaninu a žampiony nakrájíme na malé kousky.
Na rozehřátém oleji orestujeme bílou část cibulky se slaninou, přidáme žampiony a společně orestujeme, až se z hub přestane odpařovat voda. Necháme chvíli vychladnout, smícháme se sýrem, česnekem a nadrobno nakrájenými kousky brambor, které jsme vydlabali. Podle chuti osolíme, opepříme a směsí naplníme brambory.
Plněné brambory se žampiony zapečeme na 180 °C asi 15 minut a posypeme zelenou jarní cibulkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.