![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Rajská polévka z protlaku](/img/clanky/77dbc3e786137b8a69c34afa968675f9/rajska-polevka-z-protlaku.jpg)
Rajská polévka z protlaku
Ingredience
- rajský protlak: 70 g
- malá cibule: 1 ks
- masový vývar: 700 ml
- hladká mouka: 1 KL
- máslo: 1 KL
- bobkový list: 1 ks
- nové koření: 2 ks
- hřebíček: 2 ks
- celý pepř: 4 ks
- sůl
- třtinový cukr: 1 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rajská polévka z protlaku - recept
V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Přidáme bobkový list, nové koření, hřebíček, celý pepř a sůl. Se solí opatrně, záleží na tom, jak slaný je použitý vývar. Vmícháme rajský protlak a vaříme 20 minut při mírné teplotě. Vyjmeme koření, polévku rozmixujeme nebo propasírujeme přes sítko.
Rajská polévka z protlaku se nakonec dochutí třtinovým cukrem, můžeme použít i trochu octa.
TIP: Do hotové polévky můžeme přidat uvařenou rýži, která se do ní skvěle hodí, a to dokonce i mírně rozvařená.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.