Pečené kuře se sladkými brambory – vhodné pro diabetiky
Ingredience
- 2 PL dijonské hořčice
- 2 PL nasekaného čerstvého tymiánu nebo 2 KL sušeného
- 2 PL extra panenského olivového oleje, rozdělené
- ½ KL soli, rozdělená
- ½ KL čerstvě mletého pepře, rozděleného
- 700 až 900 g kuřecích stehen, bez kůže
- 2 střední batáty, oloupané a nakrájené na 2,5 cm kousky
- 1 velká červená cibule, nakrájená na 2,5 cm klínky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečené kuře se sladkými brambory – recept
Nejprve si předehřejte troubu na cca 200 °C. Poté si k ruce vezměte misku a v ní smíchejte dijonskou hořčici, tymián, 1 lžíci oleje a 1/4 lžičky soli a pepře. Tuto směs pak rovnoměrně rozetřete na kuře, které položte na plech s vyšším okrajem. Dále vložte do mísy oloupané a nakrájené batáty, přidejte cibuli a promíchejte se zbývající 1 lžící oleje a 1/4 lžičkou soli a pepře. Ochucenou zeleninu rozprostřete na plech vedle kuřete. Pokrm pečte v troubě asi 30 až 35 minut dozlatova. Ingredience vystačí na 4 porce.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.