Kuřecí satay s arašídovou omáčkou
Ingredience
- kuřecí prsa: 300 g
- olej: 100 ml
- sójová omáčka: 50 ml
- limetka: 1 ks
- mletá skořice: 1 KL
- mletý černý pepř: 1 KL
- drcený kmín: 1 KL
- třtinový cukr: 1 KL
- Na arašídovou omáčku:
- kokosové mléko: 50 ml
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- arašídové máslo: 2 PL
- třtinový cukr: 1 KL
- sójová omáčka: 1 PL
- drcený kmín
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí satay s arašídovou omáčkou – recept
Maso na kuřecí satay nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Ze skořice, mletého pepře, kmínu, cukru a sójové omáčky si připravíme marinádu. Maso s marinádou důkladně promícháme a dáme do lednice na alespoň 2 hodiny.
Mezitím připravíme arašídovou omáčku, aby se dobře rozležela. Na pánvi prohřejeme kokosové mléko tak, aby se z něj vytvořila hustší pasta. Spolu s ostatními surovinami dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou kaši. Podle chuti osolíme a opepříme. Omáčku přikryjeme a necháme odležet.
Kousky masa napícháme na špejle nebo jehlice na špízy. Pečeme v rozehřáté troubě asi 15 mnut nebo grilujeme na rozpáleném grilu asi 5 minut z každé strany.
Kuřecí satay podáváme s limetkou a s arašídovou omáčkou.
Tip: Arašídovou omáčku můžeme připravit i pikantní, stačí do ní přidat pokrájenou chilli papričku nebo mleté chilli dle chuti.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.