Kvasnicová polévka
Ingredience
- čerstvé droždí: 42 g
- zeleninový vývar: 500 ml
- cibule: 1 ks
- mrkev: 2 ks
- petržel: 2 ks
- máslo: 2 PL
- brambory: 2 ks
- žampiony: 2 ks
- brokolice: 1 ks
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kvasnicová polévka – recept
Den předem si uděláme čerstvý zeleninový vývar. Zeleninu z vývaru nevyhazujeme ale rozmixujeme ji.
V hrnci rozehřejme máslo, na kterém orestujeme cibulku, přidáme kvasnice, rozmixovanou zeleninu a asi 2 minuty restujeme. Přidáme zeleninový vývar. Do polévky hodíme na kostky nakrájenou mrkev, petržel, brambory, brokolici a žampiony. Vaříme do změknutí zeleniny asi 20 minut. Kvasnicovou polévku dochutíme solí a pepřem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.