Vejce benedikt s lososem
Ingredience
- vejce: 2 ks
- uzený losos: 50 g
- avokádo: 1 ks
- ocet: 1 PL
- máslo
- bageta
- Recept na holandskou omáčku najdete zde
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vejce benedikt s lososem – recept
Holandskou omáčku připravíme podle tohoto receptu: holandská omáčka.
Do vařící vody vmícháme ocet. Vodu v hrnci zamícháme, aby vznikl vír. Do středu víru vyklepneme vejce. Vaříme asi 3 minuty. Mezitím si nakrájíme bagetu, kterou potřeme máslem a dáme ji rozpéct do trouby. Půlku avokáda si nakrájíme na plátky. Vejce vyjmeme pomocí děrované naběračky. Na rozpečenou bagetku položíme plátky avokáda, uzeného lososa a nahoru uvařené vejce, které zalejeme připravenou holandskou omáčkou.
Vejce benedikt s lososem se hodí jako výborná snídaně, která zasytí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.