Hrušková přesnídávka
Ingredience
- hrušky: 6 ks
- voda: 300 ml
- celá skořice
- vanilkový cukr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hrušková přesnídávka – recept
Pokud vaříme přesnídávku pro malé dítě (do jednoho roku), stačí k přípravě pouze hrušky a voda. Pro starší děti a dospělé můžeme přidat vanilkový cukr a skořici, ale třeba i hřebíček.
Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce s vodou, přidáme skořici a cukr, a vše vaříme asi 5 minut. Skořici vyndáme a uvařené hrušky rozmixujeme.
Hrušková přesnídávka vydrží cca týden v lednici. Pokud ji chceme uchovat delší dobu, sterilujeme sklenice a víčka ve vroucí vodě, usušené sklenice naplníme přesnídávkou. Pokud nepoužijeme cukr, je třeba přesnídávku zavařit/sterilovat při 80 °C 15 - 20 minut podle velikosti sklenice. Pokud použijeme cukr, stačí horkou přesnídávku ve sklenicích obrátit dnem vzhůru na 10 minut, aby "chytla" víčka.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.