Hruškový kompot
Ingredience
- hrušky
- cukr krupice: 350 g
- kyselina citronová: 2 - 3 PL
- voda: 1100 ml
- hřebíček
- celá skořice
- ořechy
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hruškový kompot – recept
Hrušky si připravíme zralé, ale raději tvrdší, bude se nám s nimi lépe pracovat a budou i chutnější. Oloupeme je, rozkrojíme na čtvrtky a vyjmeme jádřinec. Do misky si dáme trochu vody a do ní nasypeme kyselinu citronovou. Čtvrtky hrušek v ní namočíme. Mezitím si svaříme vodu s cukrem. Namočené hrušky necháme okapat a následně je vyrovnáváme do vyvařených a ohřátých sklenic. Podle chuti přidáme do sklenic vlašské ořechy, pár hřebíčků a celou skořici. Hrušky zalijeme teplým cukerným roztokem, pořádně uzavřeme a sterilujeme 25 minut na 85 °C. Po vyjmutí necháme hruškový kompot vychladnout a dáme na suché a chladné místo.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.