Indické palačinky
Ingredience
- rýžová mouka čtvrt hrnku
- hladká mouka čtvrt hrnku
- krupice půl hrnku
- voda cca 2 hrnky
- mleté chilli dle chuti
- brambory: 600 g
- scezený konzervovaný hrášek půlka hrnku
- scezená konzervovaná cizrna : 300 g
- česnekové stroužky : 3 ks
- cibule: 1 ks
- olej dle potřeby
- celý kmín : 2 PL
- čerstvý zázvor cca 2 cm
- kari koření : 1 PL
- mletá kurkuma půlka lžičky
- mletá skořice půlka lžičky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Indické palačinky – recept
(z výše uvedených ingrediencí připravíte palačinky pro 2 až 4 osoby)
Nejprve si připravte indické palačinkové těsto z vody, krupice, hladké mouky a té rýžové. Přidat do těsta můžete dle preferencí trošku chilli koření. Následně si oloupejte brambory, omyjte je, nakrájejte na menší kostky a dejte do studené vody. Nyní si k ruce vezměte pánev a na sucho opražte celý kmín (zhruba půl minuty). Ten pak sesypte zpět do misky.
V další fázi si smíchejte v míse mleté koření, tj. kurkumu, skořici, kari a chilli spolu s nasekaným česnekem, olejem (použijte asi čtvrt hrníčku) a s kousky loupaného zázvoru. Tuto směs pak rozmělněte v mixéru na pyré. Následně ji dejte vařit do menšího hrnce spolu s nasekanou cibulí, scezenými bramborami, cizrnou, opraženým kmínem a hrnkem a půl vody. To by mělo trvat asi dvacet minut. Ke konci vsypte i hrášek a dovařte po dobu tří minut. Brambory by měly být ve směsi k plnění palačinek měkké.
Na závěr pak klasicky usmažte palačinky na malém množství oleje, které plňte lahodnou indickou směsí. Podávejte teplé. Dobrou chuť.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.