Špaldové palačinky
Ingredience
- špaldová mouka hladká: 150 g
- mléko: 250 ml
- vejce: 1 ks
- cukr: 1 PL
- sůl
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Špaldové palačinky – recept
V míse prošleháme mléko a vejce. Postupně přidáváme mouku, mícháme metličkou dohladka. Přidáme špetku soli a cukr, ještě jednou promícháme. Necháme asi 15 minut odpočinout.
Rozehřátou pánev potřeme lehce olejem (můžeme použít i máslo). Naběračkou nalijeme potřebné množství těsta na pánev a rozlijeme ho po celé ploše. Špaldové palačinky potřeme domácím džemem nebo podáváme s čerstvým ovocem a měkkým tvarohem.
Můžeme také vynechat cukr a naplnit palačinky naslano například žervé, spařeným a nakrájeným špenátem a uzeným plátkovým lososem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.