Fazolová polévka
Ingredience
- bílé fazole: 100 g
- červené fazole: 30 g
- anglická slanina: 30 g
- cibule: 1 ks
- paprika: 1 ks
- klobása: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- olej
- ocet
- chilli
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- majoránka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Fazolová polévka – recept
Fazole necháme namočené do druhého dne. Ve stejné vodě uvaříme doměkka. Slaninu nakrájíme nadrobno, cibuli na plátky, klobásu na kolečka, papriku na kostičky, česnek prolisujeme a petrželku nasekáme.
Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku a slaninu, přidáme papriku a asi 5 minut společně opékáme. Přidáme scezené fazole (vodu necháme na pozdější použití), zaprášíme sladkou paprikou a promícháme. Zalijeme vodou z fazolí, osolíme a vaříme asi 20 minut. Poté přidáme klobásu, česnek, majoránku a trošku chilli. Pokud je potřeba, dokořeníme nebo přidáme trochu octa podle chuti. Společně povaříme, aby se spojily chutě, a můžeme podávat.
Fazolová polévka se servíruje s čerstvým chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.