Mexická pánev s mletým masem
Ingredience
- mleté hovězí maso: 250 g
- červená cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- červená paprika: 1 ks
- rajčata v konzervě: 1 ks
- fazole v konzervě: 1 ks
- zakysaná smetana: 2 PL
- olivový olej: 2 PL
- tabasco
- limetková šťáva
- sůl
- pepř
- čerstvý koriandr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mexická pánev s mletým masem - recept
Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm dozlatova orestujeme. Přidáme mleté hovězí maso, restujeme asi 5 minut. Osolíme a opepříme. Přihodíme na tenko nakrájenou červenou papriku, rajčata a fazole. Přivedeme k varu, plamen ztlumíme a necháme 5 minut probublávat. Podle chuti přidáme do směsi tabasco a limetkovou šťávu. Na závěr vmícháme prolisovaný česnek a dochutíme solí.
Mexickou pánev s mletým masem podáváme se zakysanou smetanou, čerstvými lístky koriandru a rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.