Hovězí mleté s fazolemi
Ingredience
- mleté hovězí maso: 300 g
- fazole v rajčatové omáčce: 200 g
- krájená rajčata v konzervě: 200 g
- vývar: 100 ml
- olivový olej: 1 PL
- cibule: 1 ks
- červená paprika: 100 g
- kajenský pepř: 1 KL
- mletá paprika: 1 KL
- limetka
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hovězí mleté s fazolemi - recept
Cibuli nakrájíme nadrobno a červenou papriku na tenké plátky. V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme cibuli a papriku. Trvá to asi 5 minut. Posypeme mletou paprikou a kajenským pepřem. Přidáme hovězí mleté maso, osolíme a zprudka orestujeme. Podlejeme trochou vývaru (nebo vody). Přidáme fazole a rajčata. Dusíme zhruba 10 minut. Nakonec zakápneme šťávou z limetky.
Mleté hovězí s fazolemi podáváme s dušenou rýží. Můžeme ozdobit lžící zakysané smetany a čerstvým koriandrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.