Holandské řízky z mletého masa
Ingredience
- mleté vepřové maso: 400 g
- eidam (ideálně alespoň 40%): 100 g
- vejce: {1}
- strouhanka
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- petrželka
- voda dle potřeby
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, kořením a nasekanou petrželovou natí. Sýr použijeme co nejtučnější, ideálně eidam nebo goudu. Pokud potřebujeme, zředíme směs trochou vody. Z masové směsi tvarujeme přibližně stejně velké placky a obalíme v trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Takto připravené holandské řízky z mletého masa smažíme ve větší vrstvě oleje do zlatova.
Holandské řízky z mletého masa tvoříme vždy z čerstvého masa. Maso si můžeme namlet také doma, hodí se například libovější bůček. Řízky podáváme teplé s bramborem a zeleninovou přílohou.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Kachní stehna opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a dáme do pekáče. Přidáme koření a zalijeme vínem. Troubu rozehřejeme na 110 °C a přikrytá stehna pečeme asi 3 hodiny. Upečená stehna vytáhneme z pekáče a…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Naprosté nesmysly, co tu píšete.<br> <br> U masa je klíčové dosáhnout dostatečně vysoké teploty (alespoň 120 °C) po ...
Rotoped je skvělá záležitost, chce to ale hodně vůle na něm doma cvičit. U nás doma to vždycky dopadlo věšákem...
Tolik tuku na 40 g mouky je nesmysl, zvláště u těsta, do kterého dáme 200 g ořechů - to by v troubě neudrželo ...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Jahody zbavené stopek nakrájíme na menší kousky, smícháme s trochou medu a citronové šťávy (podle chuti). Tvaroh,…
Vejce rozklepneme do misky a pomocí metličky spojíme se zakysanou smetanou, špetkou soli a pepře. Pánev…
Do hrnce dáme vařit pohanku dokud nezměkne (zhruba 10 – 12 minut), mezitím na oleji orestujeme na malé kousky…
Zamražené třešně vyjměte z mrazáku a vložte do mixéru. Také přidejte dle chuti javorový sirup (nemusí být, pokud…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.