

























Holandské řízky z mletého masa
Ingredience
- mleté vepřové maso: 400 g
- eidam (ideálně alespoň 40%): 100 g
- vejce: {1}
- strouhanka
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- petrželka
- voda dle potřeby
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, kořením a nasekanou petrželovou natí. Sýr použijeme co nejtučnější, ideálně eidam nebo goudu. Pokud potřebujeme, zředíme směs trochou vody. Z masové směsi tvarujeme přibližně stejně velké placky a obalíme v trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Takto připravené holandské řízky z mletého masa smažíme ve větší vrstvě oleje do zlatova.
Holandské řízky z mletého masa tvoříme vždy z čerstvého masa. Maso si můžeme namlet také doma, hodí se například libovější bůček. Řízky podáváme teplé s bramborem a zeleninovou přílohou.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, kopřivy překrájíme na menší kousky nebo na nudličky, křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo (vložíme do studené vody, přivedeme k varu, vaříme 2 minuty a ochladíme studenou vodou)…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
To je sice hezké, ale nepíšete u těch klobás, kolik gramů se této směsi použije například na 10 kg díla. Asi b...
S kvasinkovou infekcí mezi tlapkami u mě fenky jsem měl dlouho problémy. Zkoušel jsem hypermangan, ocet, léky ...
Dobrý den, paní Beruško, odkud jste? Můžeme dát síly a dovedností dohromady. Prosím, na Vás e-mail nebo telefo...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, naklepeme přes potravinovou folii tak, aby byly všude…
Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme červený kaviár. Dle potřeby osolíme a opepříme, můžeme přidat i oblíbené…
Smícháme med, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, olej, hořčici, sójovou a worcestrovou omáčku, sůl, pepř a…
Rebarborový stonek zbavíme horních listů a spodní tvrdé části, celý stonek oloupeme. Připravenou rebarboru…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.